
Na pewno wiesz, że możesz gotować po koreańsku nie tylko marchewki, ale także inne warzywa. Ale jestem pewien, że mogę cię zaskoczyć tym przepisem na Koreańskie pomidory koktajlowe. Bardzo świeże, niezwykłe i smaczne w tym samym czasie. A dla urody możesz wziąć wiśnie w różnych kolorach.
Składniki
- pomidory koktajlowe - 1 kg
- czosnek - 5 ząbki
- pietruszka - 1 pęczek
- Chili - 2 kawałki
- cukier - 1 art.
- sól - 0.5 art.
- ocet - 1 art.
- Olej roślinny - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj natkę pietruszki, chili i czosnek w blenderze.
Dodaj masło, cukier, sól, ocet i przyprawy. Ponownie ubij.
Pokrój wiśnie na połówki i włóż do pojemnika.
Polej tym sosem i dobrze wymieszaj.
Wyślij półfabrykat na kilka godzin do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy