
Jeśli potrzebujesz czegoś satysfakcjonującego i jednocześnie wszechstronnego, bez osobnego przystawki i innych dodatków-wybierz bułkę ziemniaczaną z mięsem. To danie, choć wymaga czasu na przygotowanie, pozostaje bardzo proste, zrozumiałe i niedrogie.
Składniki
- ziemniaki - 800 g
- mięso mielone - 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 5-6 art.
- cebula - 1 rzecz
- mleko - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Zieleń - 1 pęczek
- żółtka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Dodaj mięso mielone i smaż, aż się ugotuje. Doprawić.
Wymieszaj mięso mielone z posiekanymi ziołami.
Ugotuj ziemniaki do miękkości i zetrzyj na puree z ciepłym mlekiem.
Wymieszaj puree i 2 jajka. Dodaj mąkę.
Rozłóż ciasto ziemniaczane na pergaminie warstwą około 10-15 mm.
Ułóż nadzienie na wierzchu, nie sięgając po brzegi.
Zwinąć ciasną bułkę, posmarować żółtkiem i piec w piekarniku przez 30-40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy