
Weź przekąskę na piknik lub podawaj rano na śniadanie. Bułka pita z twarogiem to bardzo smaczne danie, które chętnie jedzą dorośli i dzieci. Suplementy mogą być bardzo różnorodne. Proponuję wypróbować wersję z zieloną cebulą i koperkiem.
Składniki
- twaróg - 500 g
- śmietana - 150 g
- koperek - 10 g
- szczypiorek - 10 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - 0,5 łyżeczka
- Pita (cienki) – 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj szczypiorek i koperek.
Zmiel twarożek ze śmietaną w blenderze.
Wymieszaj powstałą masę ze zmiażdżonymi składnikami, solą i mielonym pieprzem.
Rozłóż chleb pita na stole, rozłóż obrabiany przedmiot i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni.
Zwiń rolkę, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy