
Plus bułki pita – ich zmienność. Może to być bardzo lekka przekąska, na przykład z warzywami lub owocami morza. A może-prawie pełnoprawne danie główne, jak taka bułka z mięsem mielonym na patelni. Mówię więcej!
Składniki
- Pita - 100 g
- mięso mielone - 350 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę. Wymieszaj z mięsem mielonym i dopraw.
Połóż mięso mielone na chlebie pita cienką warstwą i zwiń długą, gęstą bułkę po szerokich bokach.
Pokrój go na małe podkładki.
Zanurz każdy kawałek w ubitym jajku i smaż na oleju ze wszystkich stron przez kilka minut, aż się zarumieni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy