ogórki po żydowsku na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ogórki po żydowsku na zimę
katekrsk, stock.adobe.com
0

Ogórki kiszone i marynowane w wielu różnych odmianach są kochane w różnych częściach świata. Na przykład mam w skarbonce taki niesamowity żydowski przepis. Bardzo prosty, ale bardzo smaczny preparat warzywny na każdy dzień.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej moczyć ogórki w zimnej wodzie przez kilka godzin.

Pokrój je losowo i włóż do wysterylizowanych słoików z przyprawami i dodatkami.

Zalej wrzącą wodą i pozwól im ostygnąć pod pokrywkami.

Spuść tę wodę.

Zagotuj taką samą ilość czystej wody.

Dodaj do niego cukier, sól i ocet.

Wymieszaj, zalej ogórki i zwiń je na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy