Barszcz z koncentratem pomidorowym nabiera przyjemnej kwaskowatości i jednolitego czerwonego odcienia, nawet bez buraków. Jest to bardzo wygodne, ponieważ jest łatwe do dodania, niedrogie i sprzedawane w każdym sklepie. I potrzebuje bardzo mało.
Składniki
- wieprzowina - 400 g
- ziemniaki - 450 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- kapusta - 300 g
- papryka - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- pomidory - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wieprzowinę do miękkości. Wyślij do niego pokrojone ziemniaki i gotuj przez kolejne 10-15 minut.
Obierz pomidory i zmiel je w blenderze z papryką i koncentratem pomidorowym. Dodaj przyprawy i opcjonalnie czosnek, chili lub zioła.
Posiekaj cebulę i marchewkę, smaż do miękkości.
Dodaj masę pomidorową i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Wyślij kapustę i warzywa do ziemniaków. Gotuj Barszcz przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy