
Rosół z czerwonej ryby z warzywami to bardzo nietypowa opcja, gdy dusza prosi o różnorodność. Dla smaku i aromatu podczas serwowania dodaję posiekaną kolendrę, rozmaryn lub ostrą paprykę. Możesz eksperymentować ze swoimi kombinacjami warzyw.
Składniki
- czerwona ryba - 500 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 6 sztuk
- liść laurowy - 2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- biały pieprz - 4 groszek
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rybę na kawałki, dodaj całą obraną marchewkę i gotuj.
Po ugotowaniu dodaj grubo posiekane ziemniaki, sól, liście laurowe i pieprz.
Gotuj bulion, aż ziemniaki będą gotowe. 5 minut przed końcem dodaj zmiażdżony czosnek i pomidory koktajlowe pokrojone na kilka kawałków.
Przed podaniem możesz usunąć marchewkę i lavrushkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy