Najczęściej zupy puree są robione z zielonego lub mrożonego groszku, ale proponuję dziś użyć suszonego. Dzięki bulionowi z kurczaka danie nie będzie zbyt mdłe. Podczas serwowania posyp go grzankami lub ziołami do smaku.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- groszek (zmiażdżony) – 200 g
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj kurczaka, opłucz groszek i napełnij wszystko wodą.
Gotuj, aż groszek będzie miękki.
Posiekaj cebulę i czosnek, smaż na maśle na złoty kolor i wyślij do zupy.
Gotuj jeszcze przez kilka minut, zmiel wszystko blenderem i dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy