pierwsze dania 23.02.2022

Barszcz zielony z wieprzowiną

1 godz. 20 min.
4 porcje
Barszcz zielony z wieprzowiną
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Barszcz zielony szczawiowy sam w sobie jest dość lekki. Ale może być bardziej sycący i bogaty dzięki dobremu bulionowi. Na przykład aromatyczny bulion na wieprzowinie. Podawaj tradycyjnie-ze śmietaną lub gotowanymi jajkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj wieprzowinę, przykryj wodą i gotuj do miękkości.

Pokrój ziemniaki, dodaj do bulionu i gotuj przez 15 minut.

Drobno posiekaj cebulę z marchewką, smaż na złoty kolor i wyślij na patelnię.

Po 5 minutach dodaj przyprawy do smaku i posiekany szczaw.

Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i zaparzyć zielony barszcz.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy