Barszcz zielony szczawiowy sam w sobie jest dość lekki. Ale może być bardziej sycący i bogaty dzięki dobremu bulionowi. Na przykład aromatyczny bulion na wieprzowinie. Podawaj tradycyjnie-ze śmietaną lub gotowanymi jajkami.
Składniki
- wieprzowina - 500 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 4 kawałki
- szczaw - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj wieprzowinę, przykryj wodą i gotuj do miękkości.
Pokrój ziemniaki, dodaj do bulionu i gotuj przez 15 minut.
Drobno posiekaj cebulę z marchewką, smaż na złoty kolor i wyślij na patelnię.
Po 5 minutach dodaj przyprawy do smaku i posiekany szczaw.
Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i zaparzyć zielony barszcz.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy