pierwsze dania 04.02.2022

zupa z pokrzywy

30 min
4 porcje
Zupa z pokrzywy
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Pokrzywa jest jednym z najbardziej niezwykłych składników kuchni rosyjskiej, ale ma wiele zastosowań. Na przykład taka jasna zielona zupa puree. A jak go ugotować i co jeszcze dodać, powiem ci dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki losowo i gotuj do miękkości we wrzącym bulionie.

Posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor na mieszance olejów. Drobno posiekaj natkę pietruszki i chili.

Wyślij liście pokrzywy do ziemniaków i gotuj przez kolejne 3 minuty.

Dodaj cebulę, chili i natkę pietruszki do garnka, zmiel wszystko blenderem i dopraw do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy