Pokrzywa jest jednym z najbardziej niezwykłych składników kuchni rosyjskiej, ale ma wiele zastosowań. Na przykład taka jasna zielona zupa puree. A jak go ugotować i co jeszcze dodać, powiem ci dalej w przepisie.
Składniki
- rosół z kurczaka - 750 ml
- ziemniaki - 350 g
- cebula - 1 rzecz
- pokrzywa - 1 pęczek
- pietruszka - 1 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- Chili - 1 rzecz
- masło - 2 art.
- Olej roślinny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki losowo i gotuj do miękkości we wrzącym bulionie.
Posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor na mieszance olejów. Drobno posiekaj natkę pietruszki i chili.
Wyślij liście pokrzywy do ziemniaków i gotuj przez kolejne 3 minuty.
Dodaj cebulę, chili i natkę pietruszki do garnka, zmiel wszystko blenderem i dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy