Jeśli masz paczkę skrzydełek z kurczaka, łatwo jest zrobić z nich bogaty i aromatyczny bulion. To z kolei doskonale nadaje się do domowej zupy grochowej. A co jeszcze będzie do tego potrzebne, powiem dalej w przepisie.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 350 g
- groszek - 400 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj skrzydełka przez 30-40 minut i wyjmij z bulionu, nie są już potrzebne.
Opłucz i namocz groszek. Gotuj w bulionie zgodnie z instrukcją prawie do miękkości.
Dodaj losowo pokrojone ziemniaki, marchewkę i cebulę. Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
Dodaj posiekane ogórki, czosnek i przyprawy. Gotuj zupę przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy