Oryginalna wersja marynaty z suchym groszkiem bardzo różni się od klasycznego przepisu. Ale na pewno spodoba się wszystkim miłośnikom różnorodności. Radzę podawać go z krakersami czosnkowymi i ziołami.
Składniki
- ziemniaki - 300 g
- groszek (dry kłuty) – 60 g
- ogórki kiszone - 120 g
- marchew - 60 g
- jęczmień - 70 g
- woda - 2 l
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej moczyć groszek przez co najmniej kilka godzin.
Zalej wrzącą wodą, gotuj przez 20 minut i dodaj do niej jęczmień. Gotuj przez pół godziny.
Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez kolejne 15 minut.
W tym czasie usmaż startą marchewkę i posiekaj ogórki.
Wyślij wszystko do marynaty, dopraw do smaku i zagotuj.
W razie potrzeby zmiel masę częściowo lub całkowicie blenderem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy