Zaledwie garść ciecierzycy sprawia, że każda zupa jest jaśniejsza, bardziej sycąca i smaczniejsza. Nawet taka codzienna opcja z marchewką, cebulą i ziołami. Ponadto proponuję poeksperymentować z cięciem warzyw-okazuje się, że jest znacznie bardziej zróżnicowany.
Składniki
- bulion mięsny - 2 L
- ciecierzyca - 1 szkło
- marchew - 3 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- Zieleń - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz wcześniej i ugotuj ciecierzycę do połowy ugotowanej zgodnie z Instrukcją, w zależności od rodzaju.
Pokrój cebulę w cienkie paski i smaż na złoty kolor na oliwie z oliwek.
Zetrzyj marchewki na grubej lub koreańskiej tarce. Posiekaj warzywa.
Zagotuj bulion, dodaj ciecierzycę, warzywa i zioła.
Gotuj wszystko razem przez około 20 minut na małym ogniu i dopraw zupę do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy