pierwsze dania 04.02.2022

zupa z ciecierzycy i ziół

30 min
4 porcje
Zupa z ciecierzycy i ziół
lily_rocha, stock.adobe.com
0

Zaledwie garść ciecierzycy sprawia, że każda zupa jest jaśniejsza, bardziej sycąca i smaczniejsza. Nawet taka codzienna opcja z marchewką, cebulą i ziołami. Ponadto proponuję poeksperymentować z cięciem warzyw-okazuje się, że jest znacznie bardziej zróżnicowany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz wcześniej i ugotuj ciecierzycę do połowy ugotowanej zgodnie z Instrukcją, w zależności od rodzaju.

Pokrój cebulę w cienkie paski i smaż na złoty kolor na oliwie z oliwek.

Zetrzyj marchewki na grubej lub koreańskiej tarce. Posiekaj warzywa.

Zagotuj bulion, dodaj ciecierzycę, warzywa i zioła.

Gotuj wszystko razem przez około 20 minut na małym ogniu i dopraw zupę do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy