pierwsze dania 22.01.2022

rosół rybny w powolnej kuchence

1 godz. 30 min.
4 porcje
Rosół rybny w powolnej kuchence
malkovkosta, stock.adobe.com
0

Rosół rybny w powolnej kuchence gotuje się jeszcze łatwiej i szybciej niż w garnku. W ogóle nie musisz na nic uważać - wystarczy odpowiednio przygotować składniki. Mówię Ci, jak to zrobić i na co zwrócić uwagę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i oczyść rybę i włóż do miski wolnowaru.

Dodaj tam całą cebulę i posiekaną marchewkę, sól, pieprz i liść laurowy.

Napełnij wszystko wodą, aby całkowicie przykryła rybę.

Gotuj przez 1,5 godziny w trybie duszenia. Usuń cebulę i lavrushkę.

Bulion jest przezroczysty, a piana jest bardzo mała – zniknie podczas filtrowania. Podczas serwowania udekoruj bulion koperkiem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy