Rosół rybny w powolnej kuchence gotuje się jeszcze łatwiej i szybciej niż w garnku. W ogóle nie musisz na nic uważać - wystarczy odpowiednio przygotować składniki. Mówię Ci, jak to zrobić i na co zwrócić uwagę.
Składniki
- ryba - 600 g
- woda - 2,5 L
- sól - 2 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- liść laurowy - 2 kawałki
- biały pieprz - 8 groszek
- koperek - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i oczyść rybę i włóż do miski wolnowaru.
Dodaj tam całą cebulę i posiekaną marchewkę, sól, pieprz i liść laurowy.
Napełnij wszystko wodą, aby całkowicie przykryła rybę.
Gotuj przez 1,5 godziny w trybie duszenia. Usuń cebulę i lavrushkę.
Bulion jest przezroczysty, a piana jest bardzo mała – zniknie podczas filtrowania. Podczas serwowania udekoruj bulion koperkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy