pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z pieczarkami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z pieczarkami
vaaseenaa, stock.adobe.com
0

Pieczarki są już prawie klasycznym składnikiem ukraińskiego barszczu. Na pewno nie są w stanie go zepsuć i zawsze będą mile widziane. A które z nich ugotować i na jakim etapie dodać do potrawy, dowiesz się dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości przez około godzinę.

Pokrój marchewki i buraki w paski, posiekaj cebulę, pokrój grzyby i smalec.

Smaż smalec osobno, aż się zarumieni.

Na tej samej patelni usmaż cebulę i marchewkę. Po 3 minutach dodaj buraki, a po kolejnych 5-pomidor. Wlej trochę bulionu i gotuj pod przykryciem przez kolejne 5 minut.

Podsmaż pieczarki osobno.

Wyślij wszystkie składniki do wrzącego bulionu, dopraw do smaku i gotuj Barszcz przez 15 minut, a następnie pozostaw do zaparzenia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy