Pieczarki są już prawie klasycznym składnikiem ukraińskiego barszczu. Na pewno nie są w stanie go zepsuć i zawsze będą mile widziane. A które z nich ugotować i na jakim etapie dodać do potrawy, dowiesz się dalej w przepisie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości przez około godzinę.
Pokrój marchewki i buraki w paski, posiekaj cebulę, pokrój grzyby i smalec.
Smaż smalec osobno, aż się zarumieni.
Na tej samej patelni usmaż cebulę i marchewkę. Po 3 minutach dodaj buraki, a po kolejnych 5-pomidor. Wlej trochę bulionu i gotuj pod przykryciem przez kolejne 5 minut.
Podsmaż pieczarki osobno.
Wyślij wszystkie składniki do wrzącego bulionu, dopraw do smaku i gotuj Barszcz przez 15 minut, a następnie pozostaw do zaparzenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy