Trudno wymyślić taki składnik, którego nie można harmonijnie uzupełnić mieszanki. Wydawałoby się, że kurczak i wędzone kiełbaski mają ze sobą wspólnego. Ale są już doskonale połączone razem w jednym naczyniu. Również z innymi ciekawymi produktami.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- kiełbasy myśliwskie - 200 g
- pół wędzona kiełbasa - 150 g
- szynka - 150 g
- parówki - 2-3 kawałki
- kolendra - 0.5 pęczek
- oliwki - 2 garści
- pasta pomidorowa - 2 art.
- papryka - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 2 kawałki
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- sok pomidorowy - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij kurczaka wodą, gotuj do miękkości i pokrój mięso w paski.
Pokrój resztę składników w te same paski.
Podsmaż cebulę, marchewkę i paprykę do miękkości. Dodaj ogórki, koncentrat pomidorowy i sok pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
We wrzącym bulionie wyślij ziemniaki, wszystkie składniki mięsne i smaż i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
5 minut przed końcem dodaj posiekaną kolendrę i oliwki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy