Jest kilka niuansów do rozważenia, jeśli robisz zupę z suchego groszku. Przede wszystkim przygotuj się na spędzenie dużo czasu, ponieważ groszek należy najpierw dokładnie namoczyć, a następnie ugotować do miękkości.
Składniki
- groszek (kłuty) – 200 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- seler - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej moczyć groszek przez kilka godzin. Napełnij wodą i gotuj do miękkości. To około godziny.
Zmiel kurczaka blenderem, dodając wodę dla wygody.
Gdy groszek jest ugotowany, Wyślij do niego masę z kurczaka i gotuj przez 10 minut, mieszając.
Posiekaj cebulę, marchewkę i seler i usmaż na maśle. Wyślij do zupy.
Dopraw, gotuj jeszcze przez kilka minut i zmiel wszystko blenderem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy