Do tej łatwej, prostej i niedrogiej zupy wolę używać domowych grzanek suszonych tuż przed podaniem. Okazuje się jeszcze smaczniejszy. A poza tym jest to bardzo budżetowy przepis na każdy dzień.
Składniki
- biały chleb - 3 plasterki
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- kurczak - 300 g
- woda - 1.5 L
- groszek (kłuty) – 300 g
- marchew - 2 kawałki
- seler - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 3 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości, odcedź bulion.
Opłucz posiekany groszek i gotuj w bulionie przez około 20 minut.
Dodaj pokrojone ziemniaki, a po 10 minutach resztę warzyw.
Gotuj zupę, aż ziemniaki będą gotowe z groszkiem i dopraw na koniec. Zwróć kurczaka.
Pokrój chleb w kostkę, usmaż na suchej patelni na złoty kolor i posyp ziołami. Podczas serwowania wyślij grzanki do zupy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy