
Kapusta jest niezbędnym składnikiem klasycznego barszczu. Ale czasami jej nie ma lub po prostu jej nie chcesz. Czy to powód, aby zrezygnować z ulubionego pierwszego dania? Oczywiście, że nie! Dlatego powiem Ci, jak najlepiej go ugotować,aby wszystko się udało.
Składniki
- bulion mięsny - 2 L
- Burak - 3 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- ziemniaki - 4-5 sztuk
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- papryka - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj buraki do miękkości i drobno posiekaj lub zetrzyj na grubej tarce.
Pokrój ziemniaki i gotuj we wrzącym bulionie przez 15 minut.
Zetrzyj marchewki i posiekaj cebulę z papryką, smaż przez 5-7 minut. Dodaj pomidora i przyprawy.
Włóż wszystkie warzywa do rondla i gotuj Barszcz przez kolejne 10 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy