Post nie jest powodem do rezygnacji z różnorodnej diety, ponieważ większość potraw można przygotować, zastępując zakazane składniki. Na przykład powiem Ci, jak gotować chude bułki w domu. Przekąska jest oryginalna, piękna i smaczna.
Składniki
- okrągły ryż (gotowane) – 200 g
- awokado - 2 kawałki
- tahini - 100 g
- ocet ryżowy - 2 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
- sos ostrygowy - 2 art.
- nori - 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado przygotuj, obierz i pestki, pokrój, skrop sokiem z cytryny.
Ugotowany ryż wymieszać z octem i odstawić na 10 minut.
Tahini wymieszaj z sosem sojowym.
Rozłóż bambusową matę, rozłóż grubą warstwę ryżu i spłaszcz.
Rozłóż liść nori, posmaruj go półfabrykatem z tahini i dodaj awokado.
Zwiń ciasną rolkę, pomagając sobie bambusową matą.
Pokrój chude bułki na małe kawałki i polej sosem ostrygowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy