dania główne 22.01.2022

pieczona makrela z papryką

1 godz. 0 min.
2 porcje
Pieczona makrela z papryką
Piotr kapral, stock.adobe.com
0

Kiedy znudzą się zwykłe przepisy na ryby z ziołami, chcę trochę różnorodności. Tym razem proponuję upiec makrelę z pachnącą papryką. Nadaje rybom nie tylko wspaniały zapach, ale także piękny rumiany odcień. A jeśli w domu jest wędzona papryka-możesz jej użyć!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Całkowicie oczyść rybę i przetrzyj ją ze wszystkich stron solą i pieprzem.

Następnie natrzyj makrelę olejem z papryki i włóż do brzucha plasterki cytryny i cienko pokrojony czosnek.

Pozostaw rybę do namoczenia na 10-15 minut, a następnie piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy