dania główne 12.02.2022

placki ziemniaczane z mięsem i cebulą

45 min
4 porcje
Placki ziemniaczane z mięsem i cebulą
freeskyline, stock.adobe.com
0

Jeśli dobrym jedzeniem dla Ciebie jest jedzenie z mięsem, na pewno spodoba ci się ten przepis na placki ziemniaczane. A dla gospodarstw domowych pyszne i pachnące nadzienie z pewnością będzie miłą niespodzianką. Mówię Ci, jak prawidłowo gotować placki ziemniaczane z mięsem i cebulą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj ziemniaki i jedną cebulę. Odcedź wilgoć i dodaj przyprawy, mąkę i jajko. Wymieszać.

Drobno posiekaj drugą cebulę, wymieszaj z mielonym mięsem i lekko smaż na złoty kolor.

Połóż cienkie placki ziemniaczane na rozgrzanej patelni.

Połóż nadzienie na każdym i przykryj kolejną warstwą ziemniaków.

Smaż placki ziemniaczane na średnim ogniu z obu stron, aż się zarumienią.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy