Jeśli dobrym jedzeniem dla Ciebie jest jedzenie z mięsem, na pewno spodoba ci się ten przepis na placki ziemniaczane. A dla gospodarstw domowych pyszne i pachnące nadzienie z pewnością będzie miłą niespodzianką. Mówię Ci, jak prawidłowo gotować placki ziemniaczane z mięsem i cebulą.
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- cebula - 2 kawałki
- mięso mielone - 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ziemniaki i jedną cebulę. Odcedź wilgoć i dodaj przyprawy, mąkę i jajko. Wymieszać.
Drobno posiekaj drugą cebulę, wymieszaj z mielonym mięsem i lekko smaż na złoty kolor.
Połóż cienkie placki ziemniaczane na rozgrzanej patelni.
Połóż nadzienie na każdym i przykryj kolejną warstwą ziemniaków.
Smaż placki ziemniaczane na średnim ogniu z obu stron, aż się zarumienią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy