Nawet zapiekanka z makaronem może być oryginalnym daniem. Na przykład, jeśli ugotujesz go z dynią i szpinakiem. Zamiast szpinaku możesz wziąć kapustę włoską lub inne podobne warzywa według własnego gustu. Nie bój się eksperymentów!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj makaron do miękkości.
Osobno ugotuj, upiecz lub usmaż dynię do miękkości i zmiel blenderem.
Podsmaż mąkę na maśle, wlej śmietanę i zagotuj SOS.
Dodaj przyprawy, zmiażdżony czosnek i szpinak i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty.
Dodaj puree z dyni i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Sos wymieszać z makaronem, włożyć do formy i posypać startym parmezanem.
Wyślij zapiekankę do piekarnika na 30 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy