Dodawanie pomidorów do placków ziemniaczanych jest trochę problematyczne, ponieważ są zbyt soczyste. Znacznie trudniej jest uzyskać wygodną konsystencję ciasta ziemniaczanego. Ale udało mi się i dzisiaj chcę się z wami podzielić, jak dokładnie.
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- pomidory (mięsiste) – 2 kawałki
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- Pasta pomidorowa - 1 łyżeczka
- mąka - 3 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- papryka - 1 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ziemniaki i spuść wilgoć.
Drobno posiekaj pomidory, usuwając rdzeń.
Zmiel czosnek, chili i zioła i przesiej mąkę.
Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie i łyżką ułóż placki ziemniaczane na gorącej patelni.
Smażyć z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy