Ser i warzywa są doskonałym dodatkiem do kurczaka. Tym razem proponuję ugotować doskonałą rolkę z fileta z nadzieniem. Można go podawać na ciepło lub na zimno, gotować na obiad lub na świątecznym stole, a nawet gotować na przyszłość w lodówce.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- Zieleń - 1 pęczek
- szczypiorek - 4 pióra
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ser - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka w cienkie warstwy i ubij każdy z nich.
Drobno posiekaj zioła, zieloną cebulę i czosnek. Zetrzyj ser.
Posyp kurczaka przyprawami, ułóż nadzienie i zwiń małe bułki.
W razie potrzeby zawiąż je sznurkiem do gotowania.
Piecz kurczaka w piekarniku przez 45 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy