W zapiekance ziemniaczanej możesz bezpiecznie użyć dowolnego mięsa mielonego. Tym razem proponuję wziąć kurczaka dla odmiany. I po drodze podzielę się moimi sztuczkami, co jeszcze dodać do naczynia, aby nie było suche.
Składniki
- ziemniaki - 700 g
- mielony kurczak - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- śmietana - 150 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- ser - 100 g
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki do połowy ugotowane i pokrój w kostkę.
Podsmaż mięso mielone posiekaną cebulą, aż stanie się białe.
Wymieszaj mięso mielone z ziemniakami i włóż do formy.
Ubij jajka ze śmietaną, przyprawami i ziołami. Dodaj starty ser i polej zapiekankę.
Wyślij go do piekarnika na pół godziny w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy