przekąski 22.01.2022

hummus z awokado, ziołami i sokiem z limonki

25 min
6 porcji
Hummus z awokado, ziołami i sokiem z limonki
nblxer, stock.adobe.com
0

Innym ciekawym przepisem na skarbonkę Twoich kulinarnych arcydzieł jest hummus z awokado, ziołami i sokiem z limonki. Wydaje mi się bardziej miękki i delikatny, a limonka nadaje potrawie niezwykły smak i aromat. Możesz gotować z gotowaną ciecierzycą lub z puszki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ciecierzyca opłucz i moczyć przez 10 godzin.

Zmień wodę i gotuj ciecierzycę przez 1,5-2 godziny po ugotowaniu.

Obierz awokado i pokrój na duże kawałki.

Zmiel ciecierzycę, natkę pietruszki, awokado, sól i zmielony czarny pieprz w blenderze.

Wapno sparzyć wrzącą wodą, wycisnąć sok i wlać miskę blendera.

Dodaj oliwę z oliwek, pastę tahini i kontynuuj ubijanie przez kolejne 4-5 minut. Masa powinna być jednorodna i gładka.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy