Nadal nie znalazłeś idealnego przepisu na kotlety? Wypróbuj tę opcję! Soczyste i smaczne danie jest idealne na wiele uczt, a przygotowanie jest niezwykle proste. Zamiast wołowiny możesz użyć dowolnego innego mięsa.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę na talerze o grubości 1,5-2 centymetrów.
Zawiń każdy kawałek w celofanową torbę i dobrze uderz młotkiem.
Kotlety ułożyć na desce, posypać solą, mielonym pieprzem i pozostawić na pół godziny w temperaturze pokojowej.
Zetrzyj twardy ser.
Majonez wymieszaj z posiekanym czosnkiem.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety i posmaruj majonezem.
Posyp grubo serem i przykryj podwójną warstwą folii.
Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Ostrożnie zdejmij folię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy