przekąski 30.06.2023

pasztet z wątróbki drobiowej z grzybami

45 min
4 porcje
Pasztet z wątróbki drobiowej z grzybami
Oksana, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym sposobem na urozmaicenie ulubionego pasztetu z wątróbki drobiowej jest dodanie do niego czegoś. Na przykład bardzo lubię dodawać grzyby. Absolutnie każdy, który najbardziej Ci się podoba, zrobi – od pieczarek po białe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę i grzyby i smaż na łyżce oleju do miękkości. Dodaj śmietanę, gotuj na wolnym ogniu przez minutę i dopraw.

Pokrój wątrobę i usmaż na maśle.

Zmiel wątrobę i grzyby w blenderze.

Dodaj przyprawy, tymianek i dodaj pozostałe masło, aby uzyskać konsystencję.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy