Najłatwiejszym sposobem na urozmaicenie ulubionego pasztetu z wątróbki drobiowej jest dodanie do niego czegoś. Na przykład bardzo lubię dodawać grzyby. Absolutnie każdy, który najbardziej Ci się podoba, zrobi – od pieczarek po białe.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 600 g
- cebula - 150 g
- Grzyby - 300 g
- tymianek - 1 gałązka
- śmietana - 100 ml
- masło - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę i grzyby i smaż na łyżce oleju do miękkości. Dodaj śmietanę, gotuj na wolnym ogniu przez minutę i dopraw.
Pokrój wątrobę i usmaż na maśle.
Zmiel wątrobę i grzyby w blenderze.
Dodaj przyprawy, tymianek i dodaj pozostałe masło, aby uzyskać konsystencję.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy