Mówiąc o różnorodnych wegańskich przekąskach, nie można ominąć Hummusu. Jego przepisów jest znacznie więcej niż na pierwszy rzut oka. Na przykład bardzo lubię taką arabską przekąskę. Szczególnie ten hummus jest dobry ze świeżym plasterkiem pita.
Składniki
- ciecierzyca (w puszkach) – 2 szklanki
- tahini - 3 art.
- czosnek - 2 ząbki
- pietruszka (opcjonalnie) – 1 pęczek
- papryka - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 20-40 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij łodygi pietruszki i obierz czosnek.
Wyślij ciecierzycę, czosnek, pietruszkę i tahini do blendera.
Ubij, dodaj przyprawy, sok z cytryny i olej do smaku.
Ponownie ubij hummus.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy