przekąski 19.06.2023

Rolada z wątróbki drobiowej

35 min
5 porcji
Rolada z wątróbki drobiowej
san_ta, stock.adobe.com
0

Przepis jest bardzo prosty i prosty. Trudności mogą pojawić się tylko w części technicznej, ale tylko praktyka pomoże sobie z tym poradzić. Jestem pewien, że wkrótce będziesz gotować roladę z wątróbki drobiowej na święta i tak po prostu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i pokrój, zetrzyj marchewki.

Umieść warzywa na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smaż do miękkości.

Dodaj wątróbkę drobiową i gotuj przez 10 minut.

Wlej śmietanę, posyp solą i przyprawami. Dusić wszystko razem przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Zmiel powstałą masę w blenderze do uzyskania jednorodnej konsystencji.

Rozłóż papier do pieczenia na stole, ułóż pasztet grubą warstwą i spłaszcz.

Na wierzch dodaj warstwę masła.

Delikatnie zwiń rolkę, pomagając sobie papierem do pieczenia.

Włóż przedmiot do lodówki na 4 godziny.

Pokrój gotową bułkę na porcje i podawaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy