
Przepis jest bardzo prosty i prosty. Trudności mogą pojawić się tylko w części technicznej, ale tylko praktyka pomoże sobie z tym poradzić. Jestem pewien, że wkrótce będziesz gotować roladę z wątróbki drobiowej na święta i tak po prostu.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 600 g
- marchew (średni) – 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 2 art.
- masło - 100 g
- śmietana - 100 ml
- gałka muszkatołowa - na czubku noża
- mielona kolendra - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę i pokrój, zetrzyj marchewki.
Umieść warzywa na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i smaż do miękkości.
Dodaj wątróbkę drobiową i gotuj przez 10 minut.
Wlej śmietanę, posyp solą i przyprawami. Dusić wszystko razem przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zmiel powstałą masę w blenderze do uzyskania jednorodnej konsystencji.
Rozłóż papier do pieczenia na stole, ułóż pasztet grubą warstwą i spłaszcz.
Na wierzch dodaj warstwę masła.
Delikatnie zwiń rolkę, pomagając sobie papierem do pieczenia.
Włóż przedmiot do lodówki na 4 godziny.
Pokrój gotową bułkę na porcje i podawaj.