Jeśli uważasz, że pasztety z wątroby to tylko wołowina lub kurczak, pasztet z wątroby szczupaka z pewnością cię zaskoczy. A potem w ten sam sposób zaskoczy Twoich bliskich i gości. Następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak prawidłowo ugotować niezwykły przysmak.
Składniki
- wątroba (szczupaki) – 200 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- masło - 40 g
- Zieleń - 2 gałązki
- papryka - 1 łyżeczka
- czosnek (suszone) – 0.5 łyżeczka
- sól - 3 szczypta
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść wątrobę i wyślij do blendera.
Dodaj surowe jajko i wszystkie inne składniki.
Ubij masę i wlej do foremek.
Gotuj pasztet na parze przez około pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy