przekąski 30.06.2023

pasztet z wątróbki szczupaka

40 min
4 porcje
Pasztet z wątroby szczupaka
MadGladNat, stock.adobe.com
0

Jeśli uważasz, że pasztety z wątroby to tylko wołowina lub kurczak, pasztet z wątroby szczupaka z pewnością cię zaskoczy. A potem w ten sam sposób zaskoczy Twoich bliskich i gości. Następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak prawidłowo ugotować niezwykły przysmak.

Składniki

  • wątroba (szczupaki) – 200 g
  • jaja kurze - 1 rzecz
  • masło - 40 g
  • Zieleń - 2 gałązki
  • papryka - 1 łyżeczka
  • czosnek (suszone) – 0.5 łyżeczka
  • sól - 3 szczypta
  • mielony czarny pieprz - 2 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść wątrobę i wyślij do blendera.

Dodaj surowe jajko i wszystkie inne składniki.

Ubij masę i wlej do foremek.

Gotuj pasztet na parze przez około pół godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy