Dzięki technologii gotowania klasyczny przepis julienne jest bardzo łatwy do zmiany w smaku i nastroju. Możesz dołączyć do niego dosłownie wszystko, co znajduje się w lodówce, a przy wyjściu uzyskać całkiem wykwintne danie. Na przykład z kurczakiem i krewetkami.
Składniki
- filet z kurczaka - 120 g
- pieczarki - 4-6 kawałki
- Mozzarella - 50 g
- śmietana - 60 ml
- krewetki (Duże obrane) – 6 kawałki
- masło - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smażyć krewetki w skorupce na połowie masła przez 4-5 minut, ostudzić, obrać i pokroić. Możesz dodać łyżkę teriyaki.
Drobno posiekaj kurczaka i smaż przez 3 minuty na pozostałym oleju.
Dodaj posiekane grzyby i smaż przez kolejną minutę.
Włóż kurczaka i krewetki do kokilek.
Napełnij śmietaną i przykryj startą mozzarellą lub innym serem.
Wyślij julienne na 10 minut do piekarnika w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy