
Marchewka i ser śmietankowy nie są najczęstszą kombinacją, ale w tej bułce pita są zaskakująco harmonijne. Możesz całkowicie wymieszać nadzienie lub ułożyć je na przemian, aby szło warstwami – jak wolisz.
Składniki
- Pita - 2 liścia
- marchew - 2 kawałki
- ser śmietankowy - 150 g
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Złóż na siebie dwa arkusze pita.
Wymieszaj ser śmietankowy ze zmiażdżonym czosnkiem i rozłóż cienką warstwę na 2/3 pita.
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce, lekko ściśnij i rozłóż na wolnej krawędzi chleba pita.
Zwinąć ciasną bułkę marchewką w kierunku środka, dokręcić w folię i pozostawić na 45 minut w lodówce.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy