
Bułki pita można łatwo pokroić na porcje, dzięki czemu są łatwe do podania. Dlatego bardzo często przygotowuję je na świąteczny stół, na każdą okazję i z różnymi nadzieniami. Jedną z moich ulubionych kombinacji są paluszki krabowe z ogórkiem.
Składniki
- Pita - 1 liść
- ser śmietankowy - 100 g
- paluszki krabowe - 150 g
- ogórki - 1 rzecz
- Zieleń - 1 pęczek
- jaja kurze - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka i zetrzyj.
Drobno posiekaj paluszki krabowe, duży ogórek i warzywa.
Posmaruj chleb pita serem śmietankowym lub twarogowym.
Włóż nadzienie, uformuj bułkę, dokręć w folię i wyślij do lodówki na godzinę.
Pokrój bułkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy