Kiedy znudzą się Klasyczne pasztety mięsne, proponuję dodać trochę różnorodności. Taki pasztet z czerwonej ryby może zaimponować nawet smakoszom. Jest bardzo smaczny, a ponadto zdrowy. I jest bardzo prosty w przygotowaniu. Czego jeszcze potrzebujesz?
Składniki
- czerwona ryba - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- śmietana - 2-3 art.
- czosnek - 3 ząbki
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- masło - 100 g
- oregano - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 0.5 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę z czosnkiem i smaż przez kilka minut na oliwie z oliwek.
Dodaj pokrojoną czerwoną rybę i smaż przez kolejne 5 minut.
Dopraw i wlej śmietanę. Smażyć, aż śmietana odparuje.
Zmiel wszystko w blenderze z miękkim masłem.
Skrop pasztet sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy