Zwykle wszyscy są obojętni na kanapki. Ale zapewniam cię, że będziesz zachwycony kanapką z mięsem. Moim zdaniem taką przekąskę można łatwo włączyć do menu restauracji. Więc przejdźmy już do gotowania.
Składniki
- wołowina (polędwica) – 500 g
- ogórki kiszone - 100 g
- cebula - 2 kawałki
- Olej roślinny - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
- ziarnista musztarda - 2 art.
- musztarda (słodka) – 2 art.
- chmiel-suneli - 1 CZ. l.
- sól - 0,5 łyżeczka
- chleb - 4 kawałek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę i osusz ręcznikiem papierowym.
Połącz sos sojowy, sól i chmiel suneli.
Zetrzyj mięso ze wszystkich stron powstałą mieszaniną. Umieść w misce, przykryj folią spożywczą i pozostaw do marynowania na 1 godzinę.
Zawiń wołowinę w folię i piecz przez 1 godzinę w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
Pokrój pieczone mięso, marynaty i obraną cebulę.
Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.
Posmaruj chleb słodką, a następnie ziarnistą musztardą.
Ułóż smażoną cebulę, ogórki i wołowinę.
Dodaj smażoną cebulę i przykryj drugą kromką chleba.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy