przekąski 18.07.2023

nadziewane jajka przepiórcze na świątecznym stole

15 min
10 porcji
Faszerowane jajka przepiórcze na świątecznym stole
voltan, stock.adobe.com
0

Uroczystej uczcie zawsze towarzyszy wiele różnych przekąsek. Oprócz tartaletek i kanapek polecam gotować nadziewane jajka przepiórcze na świątecznym stole. Twoi goście na pewno nie pozostawią ich bez opieki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jajka przepiórcze, włóż do rondla z zimną wodą i gotuj przez 4 minuty od wrzenia.

Połóż na talerzu, ostudź i obierz.

Pokrój jajka na pół wzdłuż.

Wyjmij żółtko do miski i rozgnieć widelcem.

Dodaj sól, mielony pieprz, majonez i mieszaj, aż się połączą.

Nadziewaj nadzieniem Pozostałe białko.

Połóż na talerzu, posyp papryką i udekoruj ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy