
Uroczystej uczcie zawsze towarzyszy wiele różnych przekąsek. Oprócz tartaletek i kanapek polecam gotować nadziewane jajka przepiórcze na świątecznym stole. Twoi goście na pewno nie pozostawią ich bez opieki.
Składniki
- jaja przepiórcze - 10 sztuk
- Zieleń - 2 gałązki
- majonez - 2 art.
- papryka - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda - 1,5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jajka przepiórcze, włóż do rondla z zimną wodą i gotuj przez 4 minuty od wrzenia.
Połóż na talerzu, ostudź i obierz.
Pokrój jajka na pół wzdłuż.
Wyjmij żółtko do miski i rozgnieć widelcem.
Dodaj sól, mielony pieprz, majonez i mieszaj, aż się połączą.
Nadziewaj nadzieniem Pozostałe białko.
Połóż na talerzu, posyp papryką i udekoruj ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy