
Wszyscy miłośnicy jasnych i wyrazistych smaków z pewnością pokochają forshmak z grzybami. Radzę używać zwykłych pieczarek-są one idealne pod względem tekstury i konsystencji, biorąc pod uwagę, że danie należy przepuścić przez maszynę do mięsa.
Składniki
- śledź (filet) – 3 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- pieczarki - 150 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo, ostudź i grubo posiekaj.
Drobno posiekaj cebulę i pieczarki i smaż na oliwie z oliwek, aż płyn wyparuje.
Przełóż wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa 1-2 razy, zgodnie z konsystencją.
Dopraw forshmak do smaku i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy