przekąski 22.01.2022

dietetyczne galaretki z indyka

4 godz. 20 min.
6 porcji
Dietetyczny galaretowaty Indyk
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Monitorujesz swoje odżywianie? Wtedy pokochasz przepis na dietetyczne galaretki z indykiem. Bez trudności w przygotowaniu, wszystko jest niezwykle proste. Ale wynik zachwyci nie tylko smakiem, ale także wyglądem. Przygotuj niezbędne produkty i zacznij!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój udo i pierś z indyka na duże kawałki, opłucz i włóż do głębokiego rondla.

Dodaj obraną cebulę i marchewkę, liść laurowy, groszek i gotuj przez 3,5 godziny na małym ogniu.

Użyj łyżki cedzakowej, aby wyłowić warzywa z bulionu. Wyrzuć cebulę i pokrój marchewki w cienkie plasterki.

Dodaj sól, posiekany czosnek do bulionu i kontynuuj gotowanie przez kolejne 30 minut.

Mięso wyjąć z patelni, lekko ostudzić, oddzielić od kości i pokroić.

Ułóż mięso, marchewki i zioła na przygotowanych talerzach.

Dwukrotnie przecedź bulion przez gazę i delikatnie wlej do talerzy z indykiem.

Wyślij galaretkę do lodówki na 8 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy