przekąski 06.12.2022

Onigiri z tuńczykiem w puszce

55 min
6 porcje
Onigiri z tuńczykiem w puszce
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Onigiri z tuńczykiem w puszce to dla mnie szybka i sycąca przekąska, łatwa do zrobienia, a nawet do zabrania w podróż.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zacznij od gotowania ryżu. Opłucz ryż do czystej wody. Wlej 2 szklanki wody i umieść na dużym ogniu. Gotuj przez 15 minut, aż się ugotuje. Odstawić na 10 minut i w tym czasie przygotować nadzienie.

Przygotuj nadzienie. Drobno posiekaj cebulę, spuść nadmiar płynu z tuńczyka w puszce i wymieszaj wszystko z majonezem.

Uformuj Onigiri. Aby to zrobić, weź trochę ryżu w dłoń i zrób z niego tortillę. Umieść trochę nadzienia na środku i zwiń w kulkę. Z kulki zrób trójkąt i zawiń go w pasek arkusza nori.

Ułóż gotowe Onigiri na talerzu i polej sosem sojowym.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy