Sałatki z grzybami często zawierają jajka na twardo, ale tym razem proponuję dodać trochę urozmaicenia i usmażyć omlet. Jednocześnie powiem ci, jakich innych składników będziesz potrzebować i który dressing jest tutaj lepszy.
Składniki
- Grzyby - 200 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mleko - 2 art.
- pomidory koktajlowe - 180 g
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- Sezam - 2 art.
- papryka - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok pomarańczowy - 2 art.
- musztarda Dijon - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby i smaż do miękkości.
Ubij jajka z mlekiem, usmaż omlet i pokrój losowo.
Dodaj mieszankę sałatkową i połówki wiśni, wymieszaj sałatkę. Posyp papryką i sezamem.
Do sosu połącz Dijon, sok pomarańczowy i oliwę z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy