Jednym z najciekawszych sposobów przygotowania buraków na zimę była ta opcja. Proponuję marynować go w słoikach w całości. Wymaga to małych roślin okopowych o mniej więcej tej samej wielkości. A potem możesz zrobić wszystko z przygotowaniem-dodać do sałatek, barszczu, zup i innych potraw.
Składniki
- Burak (płytkie) – 1 kg
- ziele angielskie - 5 groszek
- woda - 1-1.5 l
- sól - 30 g
- cukier - 40 g
- ocet - 0.5 szkło
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj buraki do miękkości, obierz i włóż do wysterylizowanych słoików.
Zagotuj wodę i wszystkie inne składniki.
Napełnij buraki wrzącą marynatą i sterylizuj słoiki przez kolejne 15 minut.
Zwiń przedmiot na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy