Ile znasz potraw ze szprotami? Myślę, że mogę uzupełnić Twoją listę o kolejny przyzwoity przepis. I ugotujemy kanapki ze szprotami, ogórkiem i czosnkiem. Oprócz zaleceń kulinarnych oferuję oryginalną wersję projektu.
Składniki
- szproty - 100 g
- ogórki - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- majonez - 2 art.
- sól - na czubku noża
- chleb - 6 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj jajka na twardo.
Dodaj majonez, sól, czosnek przepuszczony przez prasę i dobrze wymieszaj.
Pokrój ogórki na cienkie plasterki wzdłuż i wsuń Akordeon na szaszłyki.
Posmaruj chleb pustym jajkiem i majonezem.
Ułóż szproty i plasterki ogórka na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy