Sałatka z melonem, ogórkami i tofu wygląda podwójnie spektakularnie, jeśli podasz ją w oczyszczonej połowie melona. Aby zebrać miąższ pięknymi kulkami lub wstążkami, użyj zwykłej łyżki. Jeśli masz specjalną łyżkę do lodów, jej godzina jest teraz.
Składniki
- Melon - 200 g
- Tofu - 200 g
- ogórki - 200 g
- zioła prowansalskie - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój Tofu w kostkę i marynuj w ziołowym sosie sojowym przez 10 minut. Lub weź gotowe Tofu w przyprawach i pomiń ten etap.
Lekko podsmaż tofu na patelni na złoty kolor.
Obierz ogórki i pokrój w kostkę, aby pasowały do tofu.
Nabierz melona łyżką lub też pokrój – jak wolisz.
Wymieszaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy