Obfita sałatka inspirowana kuchnią Koreańską. Przygotuj go na kilka godzin przed podaniem, aby wszystkie składniki miały czas na dokładne namoczenie. Wolę dodać natkę pietruszki, ale możesz użyć dowolnej zieleni, którą masz pod ręką.
Składniki
- wieprzowina (gotowane) – 250 g
- jabłka (słodko-kwaśny) – 1 rzecz
- koreańska marchewka - 150 g
- papryka - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- Zieleń - kilka gałązek
- Sezam - 1 łyżeczka
- Olej roślinny (bez zapachu) – 30 ml
- ocet balsamiczny - 2 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wieprzowinę, zioła, obraną cebulę i paprykę.
Jabłko obrać, pokroić i skropić octem balsamicznym.
Połącz wieprzowinę, jabłka, koreańską marchewkę, cebulę i paprykę.
Dodaj sezam, posiekane zioła i czosnek przepuszczony przez prasę.
Sól, dopraw olejem roślinnym i wstaw do lodówki na kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy