Ta popularna włoska przekąska jest idealna na szybkie śniadanie. Spędzisz nie więcej niż 10 minut i zaskoczysz rodzinę zdrowym, zbilansowanym i pięknym daniem. Dzielę się z Tobą prostym sprawdzonym przepisem!
Składniki
- czarny chleb - 4 plasterki
- czerwona ryba - 70 g
- awokado - 0,5 szt.
- ser twarogowy - 50 g
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- Sezam - do dekoracji
- Zieleń - do dekoracji
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kromki chleba osuszyć w tosterze lub na suchej patelni.
Awokado obierz, usuń miąższ, pokrój w bardzo cienkie plasterki (może być potrzebny nóż Piller). Skrop sokiem z cytryny.
Pokrój czerwoną rybę w plasterki.
Posmaruj bruschetty twarogiem, ułóż rybę i paski awokado na wierzchu. Podczas serwowania udekoruj ziołami i sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy