
Przekąski w postaci kulek są bardzo wygodne na świątecznym stole, na stole w formie bufetu i po prostu przy lampce wina pod telewizorem. Dzielę się świetnym przepisem z serem i szpinakiem - dla wszystkich miłośników zieleni. Zamiast sosu radzę spróbować zwykłego greckiego jogurtu.
Składniki
- ser - 200 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- szpinak - 1 pęczek
- czosnek - 3 ząbki
- Olej roślinny - 150 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ser na drobnej tarce, dodaj do niego przyprawy, zmiażdżony czosnek i drobno posiekany szpinak.
Ubij jajko, dokładnie wymieszaj masę i uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Jeśli masa się rozpadnie, dodaj więcej jajka.
Zwiń każdą kulkę w mące i smaż na głębokim tłuszczu w małych porcjach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy