
Jak przestać kupować chipsy? Musimy nauczyć się gotować je w domu! Aby to zrobić, możesz użyć różnych owoców i warzyw. Spróbuj na przykład ugotować chipsy marchewkowe. Aby uniknąć użycia dużej ilości oleju, upieczemy je w piekarniku.
Składniki
- marchew (słodka) – 500 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz marchewki i dokładnie spłucz.
Za pomocą obieraczki do warzyw pokrój marchewki na cienkie plasterki.
Dodaj olej, sól, mielony pieprz i dobrze wymieszaj.
Ułóż kawałki marchewki na wyłożonej blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Odwróć frytki na drugą stronę i piecz przez kolejne 20 minut w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy