przekąski 27.06.2023

chipsy marchewkowe

50 min
4 porcje
Chipsy marchewkowe
CHZU, stock.adobe.com
0

Jak przestać kupować chipsy? Musimy nauczyć się gotować je w domu! Aby to zrobić, możesz użyć różnych owoców i warzyw. Spróbuj na przykład ugotować chipsy marchewkowe. Aby uniknąć użycia dużej ilości oleju, upieczemy je w piekarniku.

Składniki

  • marchew (słodka) – 500 g
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - 0,5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz marchewki i dokładnie spłucz.

Za pomocą obieraczki do warzyw pokrój marchewki na cienkie plasterki.

Dodaj olej, sól, mielony pieprz i dobrze wymieszaj.

Ułóż kawałki marchewki na wyłożonej blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

Odwróć frytki na drugą stronę i piecz przez kolejne 20 minut w 160 stopniach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy