
Świetny pomysł na śniadanie, obfitą przekąskę lub moment, w którym nie masz ochoty gotować. Gorące kanapki z pieczarkami i serem piecze się w piekarniku. Ważne jest, aby ich tam nie prześwietlać, w przeciwnym razie chleb stanie się zbyt suchy i twardy.
Składniki
- Grzyby - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- masło - 40 g
- ser - 100 g
- gałka muszkatołowa - na czubku noża
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- chleb - 6 plasterki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj grzyby i obraną cebulę.
Roztop masło na patelni, włóż cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.
Dodaj grzyby i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając.
Posyp solą, przyprawami i zdejmij z ognia.
Umieść chleb na wyłożonej blasze do pieczenia.
Połóż smażone grzyby na każdym kawałku.
Posyp tartym serem i piecz przez 5 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy